PC

Metacritic proglasio najbolje izdavače za 2020. godinu – Capcom, Annapurna i SEGA na vrhu

Metacritic platforma na kojoj se okupljaju utisci svih svetski renomiranih kritičara i sajtova, gde se uvrstava u Play!Zine, jedanaestu godinu zaredom odabrala je najbolje i najgore izdavačke kompanije u godini za nama.

Lista je formirana na osnovu kvaliteta igara koje su izdate tokom 2020. godine, sa sistemom rangiranja zasnovanim na osnovu metaskora, procenta igara sa ocenom preko 75, procenta igara sa lošim ocenama(niže od 49 poena) i procenta odličnih igara sa skorom koji prelazi 90. U obzir nisu ulazili rezultati prodaje, kao ni ocene publike.

U galeriji na zvaničnom sajtu su izdavači, njih ukupno 48, rangirani od najgorih do najboljih. Poljski Ultimate Games nosi titiulu najgoreg, pošto poseduje skor od 49,4 na osnovu čak 8 ocenjenih igara. Što se tiče vrha liste, na njemu se nalazi SEGA, japanska kompanija koja na osnovu 38 proizvoda u 2020. godini ima prosečan skor od 81,6, sa Persona 5 Royal i Yakuza 0 koji prednjače. SEGA je izdavač godine po odabiru Metacritica i zabeležen je  značajan skok u odnosu na 2019. godinu, kada se ova kompanija našla na 18. mestu.

Drugo mesto zauzima Annapurna Interactive sa svojim kratkim ali odličnim narativnim avanturama. Na trećem mestu je još jedna japanska firma, Capcom sa 80,3 poena koji je svoju poziciju zaradio specijalnim PS5/XSX portom igre Devil May Cry 5, kao i Iceborne ekspanzijom za Monster Hunter World.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top