PC

Domaća igra Going Medieval postala pravi hit na Steamu

Steam platforma je puna skrivenih aduta, a odnedavno se na njoj našla i igra domaćih developera iz studija Foxy Voxel.

Reč je o survival strategiji Going Medieval koja je postala dostupna kroz Steam Early Access. Igru počinje skromno, sa praznim poljem, osnovnim potrepštinama i tri doseljenika, svaki jedinstven na svoj način. Sa njima se kreće u gradnju kolonije, kroz prikupljanje resursa, stvaranje novih i ostale elemente koji prate žanr strategija ovog tipa.

Naravno, Going Medieval odstupa po nekim stvarima, recimo karakteri u igri imaju svoje ljudske potrebe, poput gladi, lekova i odmora, a pritom im ne sme biti dosadno.
Dodatak je i borba sa protivnicima koji žele da sruše vašu koloniju. Ona se odvija u RTS stilu i prilično je detaljno odrađena.

Pored toga što dolazi iz domaćeg studija, Going Medieval nam se dopao i zbog raznolikosti gejmpleja i užitka koji pruža, a isto tako se dopao i ogromnoj publici na Steamu.
Going Medieval se ubrzo našao na Top Sellers listi na Steamu, i trenutno je na četvrtom mestu, u rangu sa GTA 5, ARK, i sličnim naslovima. Sem prodaje, o kvalitetu igre govori i Very Positive status na glavnoj stranici sa 91% pozitivnih ocena.

Going Medieval takođe beleži visoku aktivnost igrača. Prema SteamDB platformi, u igri se nađe preko 10.000 istovremeno aktivnih igrača u određenom momentu svakoga dana, a tokom vikenda je postavljen rekord sa 14.676 istovremeno aktivnih igrača.
Broj prodatih primeraka nije tačno poznat, ali prema SteamSpy platformi, procenjuje se da je do sada prodato između 100 i 200 hiljada kopija, što je odličan broj za potpuno novu igru na Steamu.

Mi Going Medieval igramo i uskoro možete očekivati naše utiske, zajedno sa intervjuom, a mi vam preporučujemo da i sami isprobate igru. Nećete se pokajati.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top