Ostalo

Napustio nas je legendarni ilustrator Mik MekGinti

Prodaja video igara je nekada mnogo više zavisila od slike na prednjoj strani pakovanja, a crtež je ujedno i prodavao svet unutar igre kupcima, iako su karakteri i okruženje bili sačinjeni od nekoliko pažljivo raspoređenih kockica. Mik MekGinti je bio jedan od pionira gejminga, i tokom 90-ih godina njegova umetnost je oživela karaktere i svetove u igrama Street Fighter 2, Streets of Rage, Streets of Rage 3, Shining Force, Kid Chameleon i mnogim drugim.

Ovog vikenda njegov sin je obavestio gejming zajednicu da je Mik izgubio bitku sa kancerom. I pored sjajnih slika koje je pravio u svetu video igara, MekGinti je bio i veoma talentovani klasično obučeni slikar likovne umetnosti. Koristio je svoj talenat pored igara i za kreiranje postera za filmove, radio je na reklamama za velike kompanije poput Adidasa i Mekdonaldsa, a poslednje dane je dočekao slikajući ulje na platnu. U nastavku možete pogledati samo mali deo Mikovih slika koje su obogatile i zauvek promenile gejming.

Foto: Streets of Rage – Mick McGinty
Foto: Street Fighter – Mick McGinty
Foto: Shining Force – Mick McGinty
Foto: Kid Chameleon – Mick McGinty
Foto: Street Fighter – Mick McGinty

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top