PC

Steam početkom 2022. zabeležio skoro 28 miliona istovremenih korisnika

steam-2

Šta se dobija kada spojite Winter Sale i novogodišnje praznike? Steam je, naime, ponovo oborio sopstveni rekord istovremenih korisnika, kada je 2. januara 2022. zabeležio cifru od čak 27.942.036 igrača!

Steam je prethodni rekord postavio samo dva meseca ranije, u novembru 2021. godine, kada je zabeležio oko 27,4 miliona istovremenih korisnika. Što se tiče broja aktivnih igrača, Steam je takođe briljirao. Broj aktivnih igrača u novembru bio je oko 7,8 miliona, dok je u januaru zabeleženo 8,2 miliona. Ova cifra je zamalo veća čak i od broja aktivnih igrača u aprilu 2020. godine (8,1 miliona), tokom vrhunca COVID-19 pandemije.

steam-record-jan2022
Printscreen: steamdb.info

Od 8,2 miliona aktivnih igrača, većina je pikala neke od najpopularnijih igara na platformi – CS:GO, Team Fortress 2, Grand Theft Auto 5, i Dotu 2. Na listi najigranijih naslova našle su se samo dve igre iz 2021. godine – Football Manager 2022 i New World.

U kojoj igri vi provodite najviše vremena tokom praznika?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top