PlayStation 4

Studio iza Returnal radi na potpuno novoj igri

Sledeća igra iz studija Housemarque, koji je prošle godine doveo Returnal, biće nova intelektualna svojina, a ne nastavak prošlogodišnje PS5 ekskluzive.

U novom intervjuu za VentureBeat, izvršni direktor i suosnivač Housemarquea rekao je da je sledeći projekat studija još uvek u fazi koncepcije.

Naučno-fantastični šuteriz trećeg lica Returnal je objavljen za PS5 u aprilu 2021. i bio je najveći i najambiciozniji projekat finskog studija do sada, nakon dve decenije fokusirane na 2D pucačine u arkadnom stilu kao što su Super Stardust HD i Resogun.
Dva meseca nakon objavljivanja Returnal-a, finski studio kupio je Soni Interactive Entertainment, koji je trenutno fokusiran na povećanje proizvodnje igara.

Tokom intervjua za VentureBeat, izvršni direktor je upitan da li je Housemarque zainteresovan za kreiranje live service igara i kako studiji mogu da zadrže svoj identitet kada se pejzaž industrije igara oko njih promeni.

„Pa, porota je još uvek tamo“, odgovorio je. „Mi smo jedan od poslednjih dinosaurusa koji prave arkadne igre. Nek Machina, pre nekoliko godina, bila je u velikoj meri igra pucanja u stilu coin-ops-a iz 80-ih. 

„Ali rani su dani kada počinjemo novu igru, novu intelektualnu svojinu, osmišljavamo je“, dodao je on. „Videćemo šta dolazi sa tim.”

Dakle, neće biti Returnal 2, već neka potpuno nova igra, što je zanimljivo videti od studija Housemarque.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top