Vesti

Jedna Pokemon karta i 3 godine zatvora – kako?

Muškarac iz Džordžije(SAD) osuđen je na tri godine zatvora nakon što je nezakonito dobio zajam za pomoć u slučaju korona virusa i iskoristio više od 57.000 dolara novca za kupovinu Pokemon kartice, saopštile su vlasti u ponedeljak.

Vinath Oudomsine iz Dablina, Džordžija, pristao je da odustane od skupe trgovačke karte, na kojoj je bio lik Pokemona Charizard, kao deo sporazuma o priznanju krivice, rekao je vršilac dužnosti američkog tužioca Dejvid Estes iz Južnog okruga Džordžije u saopštenju za javnost.

Oudomsine, izjasnio se krivim u oktobru po jednoj tački optužnice za prevaru. Tužioci su u pravnom podnesku naveli da je prošle godine podneo lažne informacije američkoj administraciji za mala preduzeća kada je podneo zahtev za zajam za pomoć u slučaju Covid-19 za posao „usluga zabave“ za koji je tvrdio da poseduje. Rekli su da je lagao o tome koliko je ljudi zaposlio, kao i o godišnjim prihodima svog poslovanja.

Oudomsine je dobio 85.000 dolara iz programa zajma, rekli su tužioci, i većinu je iskoristio za kupovinu Pokemon trgovačke kartice za 57.789 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top