Vesti

Svi Fortnite prihodi prikupljeni do 3. aprila biće donirani ugroženima u Ukrajini

Epic Games se obavezao da će donirati „sve svoje prihode od Fortnite: Battle Royale” kao humanitarnu pomoć Ukrajini u periodu od dve nedelje koji se završava 3. aprila.

Pridružio mu se i Xbox, koji će takođe donirati svoj „neto prihod“ od Fortnite za to vreme.

Novac ide četiri humanitarne organizacije – Direct Relief, Dečjem fondu Ujedinjenih nacija, Svetskom programu za hranu Ujedinjenih nacija i Agenciji Ujedinjenih nacija za izbeglice.

Samo dan nakon što je objavio plan donacije, Epic je rekao da je prikupljeno čak 36 miliona dolara za podršku ljudima pogođenim ratom u Ukrajini. Ovo je fantastična akcija pošto se ipak radi o najpopularnijoj mulitplejer igri na svetu, sa ogromnim brojem igrača i velikim profitom, a on će sada otići na jako dobro mesto i tamo gde je najpotrebniji.

Agencija UN za izbeglice procenjuje da je tri miliona ljudi pobeglo u susedne zemlje otkako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu 24. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top