PC

Cyberpunk 2077 dobija “Game of the Year” izdanje

FOTO: CD Projekt Red

Zasluženo ili ne?

Nije neuobičajeno da video igre objavljuju izdanje igre godine (GOTY) koje sadrži sav DLC i možda nešto više. Imajući to u vidu, izdavači su u prošlosti bili prilično liberalni sa upotrebom termina izdanje „Game of the Year“. Najnovija igra koja će dobiti GOTY izdanje je iznenađujuće Cyberpunk 2077.

Nakon objavljivanja krajem 2020., Cyberpunk 2077 je naišao na veliku kontroverzu i kao takav nije bio u konkurenciji za igru godine u većini publikacija. Imajući to u vidu, barem jedna veb lokacija je dodelila tada nedovršenoj igri prestižnu nagradu GOTY – to je IGN Japan.

Sada, kako je objavio Stockwatch.pl (i preveden od Insider-Gaminga), Adam Kičinjski – izvršni direktor CD Projekta – potvrdio je da će Cyberpunk 2077 dobiti GOTY izdanje 2023. godine, rekavši:

„To je prirodan sled stvari – tako je bilo i sa The Witcher 3, koji je nakon oba proširenja konačno objavljen kao izdanje igre godine i od tada je na tržištu na taj način. Isto se može očekivati i u ovom slučaju.”

Naravno, jedna razlika između Cyberpunk 2077 i The Witcher 3 je činjenica da je ovaj drugi osvojio preko 250 nagrada za igru godine, dok Cyberpunk nije. Imajući to u vidu, termin „GOTY“ je vremenom jednostavno postao sinonim za „Kompletno izdanje“, „Definitivno izdanje“ ili bilo koju drugu vrstu paketa – iako se i dalje čini pomalo varljivim za manje upućene igrače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top