PC

Južna Koreja odobrila kupovinu Activision-Blizzard grupe od strane Microsofta

FOTO: Microsoft

Južna Koreja je odobrila predloženu akviziciju Activision Blizzard grupe od strane Microsofta. Korea Fair Trade Commission (KFTC) je “bezuslovno odobrila“ posao, navodeći da nema “zabrinutosti“ u vezi sa potencijalnim ograničenjem konkurencije ako se Blizzard igre naprave ekskluzivnim.

KFTC je objasnio da se u pogledu Južne Koreje posebno, popularnost Activision Blizzard igara prilično niska i kao takva njihov značaj za platforme nije toliko važan u tom regionu.

Microsoft je najavio svoju nameru da kupi Activision Blizzard u januaru 2022. godine za 69 milijardi dolara, u jednom od najvećih poslova koje je video igračka industrija videla do sada. Kada se transakcija zatvori, Microsoft će postati treća najveća igračka kompanija na svetu po prihodima, iza Tencent-a i Sonija.

KFTC je takođe istakao da je održao razgovore sa svojim ekvivalentnim vlastima za konkurenciju u drugim zemljama kako bi dobio njihove poglede na posao, ali je napomenuo da se njihove odluke mogu razlikovati jer su Activision Blizzard-ove igre važnije u tim regionima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top