Vesti

Like a Dragon Gaiden igra ima zanimljive borbene stilove 

Ryu Ga Gotoku Studio je pružio obožavaocima kratak uvid u borbeni sistem nadolazeće igre Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, prikazujući demonstraciju igre sa dva nova borilačka stila. 

Ova nadolazeća Gaiden spin-off igra ima za cilj da premosti jaz između nadolazeće igre Like a Dragon: Infinite Wealth i prethodnih igara iz serijala Yakuza. S povratkom Kiryua u središte pažnje, igra takođe teži da se vrati akcijskom borbenom stilu sličnom arkadnim brawler igrama iz franšize pre nego što je sedma glavna igra prešla na sistem borbe s potezima.

Dok su fanovi prvo dobili trejler i datum izlaska za Like a Dragon Gaiden tokom Summer Game Fest-a, razvojni tim je imao još toga da pokaže tokom RGG Summit događaja u junu, koji je prvi put najavljen u maju i obećao više vesti o Gaiden i Infinite Wealth. Prezentacija je trajala oko 45 minuta i na njoj je pušten pomenuti trejler, ali je takođe prikazano još dodatnih snimaka, kao što je Kiryu koji koristi svoja dva nova borbena stila.

Kiryuovi novi stilovi u Like a Dragon Gaiden nazivaju se “Yakuza” i “Agent”, pri čemu je prvi fokusiran na njegovu prirodnu snagu i borilačke veštine, dok je drugi stil baziran na alatima za kontrolu mase, što objašnjava “Agent” naziv. U dva snimka igre prikazana tokom live streama, Kiryuov “Yakuza” stil ima poznate tehnike koje je Dragon of Dojima koristio ranije. To uključuje napade i pokrete koji proizilaze iz njegovih Brawler i Dragon of Dojima stavova iz Yakuza 0, zajedno s brutalnim kontekstualnim Heat Actions.

Stil “Agent” je međutim veoma drugačiji od prethodnih borbenih stavova koje je Kiryu koristio u prošlosti. Fokusiran na kontrolu mase, Kiryu ima neke nove igračke alatke na raspolaganju. To uključuje žicu koja izlazi iz njegovog zgloba nalik Spider-Manu, koja može vezati protivnike ili ih privući ka igraču pre nego što ih odbaci, kao i mogućnost da izvuče oružja iz okoline koja mogu biti upotrebljena. On može pozvati dronove da ometaju svoje neprijatelje ili čak zapaliti cigaretu pre nego što je baci preko ramena i izazove veliku eksploziju. Ova dva stila čine da Kiryu igra slično kao lik Takayuki Yagami iz serijala Judgment.

RGG Summer Summit takođe je otkrio neke od glumaca i njihove likove u Like a Dragon Gaiden, koji su svi modelovani prema ili tumačeni od strane poznatih ličnosti. Uz Kiryua u ulozi Joryua, pridružuju mu se dva člana porodice Omi Alliance, Shishido Kosei i Tsuruno Yuki, kao i misteriozna žena poznata kao Akame. Još jedan lik koji je prikazan, ali čiji glumac nije bio prisutan, je Homare Nishitani, treći u nizu ekscentričnih negativaca prvi put predstavljenih u igri Yakuza 0. Razvojni tim je takođe potvrdio da će se igra odvijati na teritoriji doma Omi Alliance-a, Sotenbori.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name će biti lansiran 9. novembra 2023. godine za PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X/S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top