Vesti

2023. godina će biti najvažnija godina za gejming, a Spiderman i Mario se slažu sa tim

2023.godina dobija titulu kao kao jedna od najvažnijih godina za gejming u poslednje vreme. Samo u prvoj polovini godine, kritički hvaljeni naslovi poput Resident Evil 4 remake i The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom pružili su igračima vrhunska iskustva. Ovo čak ne spominje ono što dolazi u budućnosti, sa Starfieldom koji će biti pušten u septembru i Final Fantasy 16 koji dobija sjajne rane recenzije. Međutim, jedan jedini dan – to je 20. oktobar – nije samo datum izlaska igre Marvel’s Spider-Man 2, već sada i potpuno nova Nintendo igra u obliku Super Mario Bros Wonder.

Nedavno tokom Summer Games Festa, kreativni direktor Marvel’s Spider-Man 2 izašao je na scenu da potvrdi da će dugo očekivana PS5 ekskluziva biti puštena u prodaju 20. oktobra. Trenutno se smatra jednim od najvećih izdanja ove godine, igrači su obeležili svoje kalendare i s nestrpljenjem počeli da izdvajaju vreme dok odbrojavaju do konačnog izlaska igre. Na užas novčanika igrača širom sveta, Nintendo je sada takođe potvrdio potpuno novu Mario igru koja izlazi istog dana, garantujući izuzetan dan u ovoj godini i potvrđujući da će igrači imati mnogo toga da uživaju tokom tog vremena.

Mario protiv Spider-Mana: Biznis je biznis

Moguće je da je Nintendo prepoznao strategijsku mogućnost da poveća prodaju Super Mario Bros Wonder igre vezivanjem za datum izlaska Marvel’s Spider-Man 2. Kao što je već pomenuto, Marvel’s Spider-Man 2 trenutno ima status jedne od najvećih igara 2023. godine i verovatno će se pojaviti u više kategorija kada dođe vreme dodele nagrada za igru godine. Prirodno, budući da je takav hit, druge značajne igre su odlučile da se drže podalje od njega, jer je verovatno da će zaseniti konkurenciju. Međutim, ako bilo koja kompanija može stati rame uz rame sa Spajdermenom, to je Nintendo, što je potvrđeno na najnovijem Directu.

Pomaže činjenica da je Super Mario Bros franšiza jedna od najpopularnijih i najuspešnijih u svetu gejminga, tako da ako nešto može stati rame uz rame sa Marvel’s Spider-Man 2, to je upravo to.

Međutim, ovde u stvari i nema mnogo stvarne konkurencije jer i Nintendo i PlayStation mogu pobediti u ovoj situaciji. Iako su i Marvel’s Spider-Man 2 i Super Mario Bros Wonder visokoprofilna izdanja, dovoljno se razlikuju i po žanru i stilu, što ih savršeno dopunjuje. Iako igrači imaju različite ukuse, vrlo je verovatno da će fanovi one player igara koji se raduju Marvel’s Spider-Man 2 takođe osećati naklonost prema Super Mariu. Kada obe igre budu objavljene istog dana, igrači koji idu da kupe jednu igru mogu da se odluče i za drugu istovremeno, što predstavlja dobitak za obe kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top