PlayStation 5

Xbox priznao da je izgubio konzolne ratove

Microsoft je započeo svoju sudsku bitku protiv Federalne trgovinske komisije (FTC) tvrdeći da je zvanično “izgubio konzolne ratove”. U svojim predloženim nalazima činjenica podnetim prvog dana sudske bitke oko akvizicije Activision Blizzard-a od 69 milijardi dolara, Microsoft je tvrdio da su njegovi rivali pozicionirani da nastave da dominiraju.

Drugi dokumenti opisuju Microsoftove prethodne konzole sličnim negativnim jezikom. Kompanija je tvrdila da je originalna Xbox konzola nadmašena od strane Sonija i Nintenda sa “značajnom marginom” i tvrdila da nije prestala da “gubi” “ratove konzola” od tada.

“Xbox konzola je konstantno rangirana treća (od tri) iza PlayStation i Nintendo po prodaji”, stoji u dokumentima. “U 2021. godini, Xbox je imao udeo od 16% dok su Nintendo i PlayStation imali udela [redacted] i [redacted], respektivno.

Microsoft tvrdi da sada “kladi na drugačiju strategiju” generisanjem profita kroz prodaju igara i dodataka, umesto prodaje konzola.

Argumenti su izneti kao deo Microsoftove odbrane protiv privremene zabrane koju je donela FTC. Svedoci za dokazno ročište koje počinje ove nedelje uključuju Microsoftovog CEO-a Satya Nadelle, šefa PlayStation ogranka Jim Ryan, šefa izdavaštva Bethesda Pete Hinesa i direktora Activisiona Bobby Koticka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top