Vesti

Jedan dodatak bi promenio čitav Mortal Kombat 1

Mortal Kombat 1 će se znatno razlikovati bez prisustva jednog dobro poznatog elementa iz prošlosti serijala. Naravno, kao serijal borilačkih igara, može se očekivati mnogo osnovnih elemenata koji su se utvrdili u franšizi, kao što su veliki broj likova, kompleksni skupovi poteza i složene mehanike borbe. Međutim, još uvek postoje određene funkcionalnosti čiji se povratak dovodi u pitanje, posebno što se tiče nedavnih dodataka franšizi. Iako je Mortal Kombat 1 sledeći korak napred za serijal, ne bi trebalo ignorisati napretke iz prethodnih igara.

Zahvaljujući novoj vremenskoj liniji u Mortal Kombat 1, mnogo je toga što fanovi mogu očekivati da se promeni. Na primer, Liu Kang je sada stalni bog u rosteru ove igre, umesto novoosoboljenog Raidena, a njegov element je vatra umesto groma. Sada je glavni adut činjenica da je univerzum Mortal Kombat-a resetovan u odnosu na status u Mortal Kombat 11. Sa toliko ratova i drugih izvora sukoba koji tek treba da se dogode, otvaraju se mnoge nove mogućnosti za istraživanje likova. Ipak, jedna funkcionalnost koja nije potvrđena za novu igru može biti upadljivo izostavljena.

Mortal Kombat 1 bi bio lišen jednog uobičajenog elementa bez Kripte

Povratni deo nedavnih igara bilo je otključavanje predmeta u Kripti Mortal Kombat-a. Prvi put se pojavila u Mortal Kombat: Deadly Alliance, a Kripta je bila glavni način za otključavanje dodatnog sadržaja. Trošeći novčiće i druge predmete otključane kroz igru, igrači su mogli da otključaju tajne u Kripti. To je uključivalo konceptualne crteže, nove kostime, a u nekim igrama čak i nove likove. Kripta je prošla kroz nekoliko promena, počevši kao jednostavan izbor na ekranu i na kraju postajući ogromna mapa za istraživanje u Mortal Kombat 11. U svakoj od ovih igara, Kripta je služila kao riznica bonus sadržaja.

Iako je Kripta dugo trajala, Ed Boon je otkrio u intervjuu da Mortal Kombat 1 neće imati Kriptu. Da budemo fer, pošto se Kripta pojavila tek oko deset godina od početka franšize, ima smisla da je nema u igri koja se dešava na početku. Osim toga, iako je Kripta bila glavni izvor otključavanja, nikada nije bila savršena. Igrači su morali mnogo da igraju kako bi zaradili novčiće i druge resurse za otključavanje, a rezultati su često bili nezadovoljavajući. Mortal Kombat 1 će i dalje imati otključavanja, ali se neće pristupati preko Kripte.

Iako Kripta možda neće biti prisutna, njen uticaj još uvek može naći svoje mesto u Mortal Kombat 1. Pristup Kripte u Mortal Kombat 11 bio je najinteresantniji pristup koji je serijal do tada imao. Poslednja verzija Kripte uključivala je nekoliko zagonetki koje je igrač morao da reši, uključujući neke koji su zahtevali predmete koje je trebalo zaraditi u drugim režimima igre.

To je pružilo interesantan preokret, pretvarajući Kriptu u samostalnu igru. Otključavanje u Mortal Kombat 1 može usvojiti sličan pristup, omogućavajući igraču da otključa bonus sadržaj kroz dodatne izazove van borbe. Mortal Kombat 1 će delovati prilično drugačije bez Kripte, ali njen duh bi mogao opstati u novoj igri.

Iako će nova orijentacija Mortal Kombat 1 doneti mnoge promene, igra i dalje treba da ima otključavanja, kao i format za njih. Uzimanjem nekih interesantnih ideja iz Kripte, bilo šta što Mortal Kombat 1 koristi kao način otključavanja novog sadržaja može postati fantastičan novi dodatak igri. Ipak, Mortal Kombat 1 će biti lišen nečeg ikoničnog bez tradicionalne Kripte za istraživanje.

Mortal Kombat 1 veoma brzo stiže na konzole, a to je 19. septembra 2023. godine i biće dostupan na Nintendo Switch, PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top