Vesti

Da li vredi igrati sad Cyberpunk 2077 ili treba čekati Phantom Liberty DLC?

Ono što je detaljno objavljeno o prvom i jedinom planiranom proširenju igre Cyberpunk 2077 pokazuje da je CD Projekt Red mnogo više nego što su fanovi očekivali. Možda čak i uzbudljivije od dodatnog sadržaja priče i nove četvrti za istraživanje je fino podešavanje i preuređivanje gotovo svakog od ključnih sistema i karakteristika Cyberpunk 2077, s nadom da će ga dovesti u skladu s očekivanjima igrača pre katastrofalnog lansiranja krajem 2020. godine.

Trejler za datum izlaska Phantom Liberty-ja prethodio je detaljnijem prikazu na Xbox Games Showcase 2023. Ono što je oduševilo fanove još više od četvrti Dogtown u Night City-ju i priče o korporativnom špijunaži koju predvodi Idris Elba su sveobuhvatne renovacije koje je CD Projekt Red sproveo za Cyberpunk 2077. Svaki aspekt igre u njenom originalnom izdanju prolazi kroz neophodno unapređenje, uključujući potpune prepravke. S obzirom na iskreno priznanje studija da mora popraviti odnos sa svojim fanovima, Phantom Liberty izgleda kao polazište u tom nastojanju.

Cyberpunk 2077 je poliran, ali i dalje mu je potrebna sveža boja

Nakon gotovo tri godine od prvobitnog lansiranja, uz seriju zakrpa i manjih ažuriranja sadržaja, privlačnost ponovnog igranja Cyberpunk 2077 je velika, posebno s povećanim značajem zahvaljujući marketinškoj kampanji za Phantom Liberty i kritički hvaljenoj seriji Cyberpunk Edgerunners na Netflixu. Igra je sada u mnogo boljem stanju nego što je bila pri lansiranju, a zakrpa 1.5 za nadogradnju na next-gen platformama smatra se prekretnicom, jer su najgori bagovi ispravljeni, a neke dodatne funkcije poboljšale kvalitet igre.

Međutim, iz svih praktičnih razloga, igra je i dalje ista Cyberpunk 2077 koja je debitovala 2020. godine: uzbudljiva priča koju su umanjili plitka dubina RPG elemenata i disharmonična bezličnost Night City-ja. Igra je svakako dobila pohvalu za vredno unapređenje od prvobitnog izdanja, ali i dalje je ograničena suštinskim problemima koji narušavaju njen kvalitet. Veštačka inteligencija policije i njihovo kretanje su i dalje problematični, putevi pešaka su preterano jednostavni, a napredak je i dalje opterećen beskorisnim veštinama i nedovršenim konceptima. Njena grafika je gotovo neuporediva, posebno od ažuriranja DLSS 3, ali Night City i dalje ostaje vizuelno uživanje praznih kalorija.

Za one koji žele da se upuste u Cyberpunk 2077, bilo po prvi put ili peti put, teško je preporučiti bilo koji drugi put osim da sačekaju do 26. septembra kada će izaći Phantom Liberty. Tri životna puta koje igrači mogu odabrati daju igri neki stepen “igrivosti”, ali nakon prvog čina igre, nemaju puno uticaja na priču Cyberpunk 2077. Za one koji su zainteresovani da vide koliko se igra transformiše s Phantom Liberty-jem, može biti vredno započeti igranje pre njenog izlaska, kao vrsta pre i posle snimka igre. Inače, nema mnogo smisla igrati verovatno znatno inferiornu verziju istog proizvoda.

Uprkos grubosti igre i znatno manjoj vrednosti od proizvoda koji je bio najavljen pre lansiranja, Cyberpunk 2077 je igra vredna vremena igrača i ima neke neverovatne trenutke koji se mogu uporediti s razočaravajućim. Prevladavajuća teorija je da je igri bilo potrebno još nekoliko godina razvoja, ali zbog brojnih odlaganja, izašla je nespremna. Phantom Liberty, prema svim izveštajima, izgleda kao završni dodiri koje je igra očajnički trebala da opravda CD Projekt Red-ovu izuzetnu reputaciju, a za one koji žele da istraže igru po prvi put ili da joj daju još jednu šansu nakon razočaranja 2020. godine, 26. septembar je datum koji treba označiti u kalendaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top