PlayStation 5

Final Fantasy 16 Obara sve rekorde prodaje za PS5

Final Fantasy 16 ruši rekorde prodaje na PlayStation 5 u Japanu, a konkurencija nije ni blizu. Square Enix je suočen sa kontroverzama vezanim za Final Fantasy 16 od njenog lansiranja, ali brojevi svakako govore o uzbuđenju i ludoj popularnosti koja prati izlazak najnovijeg dela u JRPG franšizi.

Postojala je određena radoznalost da li će Final Fantasy 16 biti podjednako uspešna u Japanu kao i prethodni naslovi iz serijala. Glavni razlog za spekulacije bio je veći fokus igre na zapadnu publiku ovoga puta. Ovo je prva Final Fantasy koja je snimila engleski dijalog prvenstveno, iako je razvijena od strane japanskog studija video igara i napisana od strane Japanca, Kazutoyo Maehira. Sve strahove o gubljenju relevantnosti ove revolucionarne JRPG franšize u Istočnoj Aziji možemo odbaciti sa najnovijim prodajnim brojevima za FF16.

Najnoviji podaci o prodaji u maloprodaji popularnog japanskog medijskog izvora video igara, Famitsua, su iznenađujući, stavljajući igru na 336 hiljada prodatih kopija. To je lako najveći broj prodatih kopija za bilo koju PlayStation 5 igru u regionu. Kako ističe korisnik Twittera, Genki, to gotovo četvorostruko premašuje prodaju japanskog lansiranja igre Elden Ring, koja se trenutno nalazi na drugom mestu.

Ovi brojevi prodaje su očigledno izuzetno impresivni, ali takođe dokazuju da još uvek postoji veliko interesovanje za Final Fantasy i PlayStation 5 u Japanu. Više posmatrača industrije video igara primetilo je da je Sony značajno preusmerio fokus ka Zapadu u poslednjih nekoliko godina, a skoro svi PS5 ekskluzivni naslovi, poput Returnal-a i God of War: Ragnarok, su rezultat rada zapadnih razvojnih timova. IGN je takođe nedavno primetio da je PS5-u trebalo neko vreme da zaista dobije zamah u svojoj matičnoj zemlji, i da je Nintendo Switch i dalje ubedljivo pobednik u konzolnom ratu u regionu.

Final Fantasy 16 je bila meta napada korisnika koji nisu zadovoljni trenutnim statusom franšize, ali igra i dalje dobija pohvale od strane mnogih kritičara i pozitivne reakcije od velikog dela fan baze. Uživa uspeh širom sveta, ne samo u Japanu, sa već prodatih tri miliona kopija, što je čini jednom od najprodavanijih PS5 ekskluziva uopšte. Naravno, lista PS5 ekskluziva se nastavlja smanjivati kako se igre prenose na PC. Nadamo se da će nastaviti da obara rekorde u budućnosti dok igra dominira razgovorima u gejming sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top