PlayStation 4

Sony od Call of Duty franšize godišnje zarađuje preko 1,5 milijardi dolara!

FOTO: Activision

Kao deo tekućih Microsoft-FTC saslušanja, Sony je naravno uključen, šaljući gomilu redigovanih dokumenata sudu. Nažalost po Sony, marker koji se koristi za cenzurisanje dokumenata nije izdržao skenere, otkrivajući gomilu informacija, uključujući i to koliko novca Sony zarađuje od Call of Duty.

Kako je izvestio The Verge, neki od dokumenata koje je Sony dostavio su imali otkrivene redigovane detalje, uključujući činjenicu da je PlayStation u 2021. godini zaradio 800 miliona dolara prihoda samo u SAD od Call of Duty – sa dodatnim brojem koji navodno kaže da je 1,5 milijardi dolara zarađeno na nivou celog sveta.

Niz drugih zanimljivih COD statistika je otkriven kao deo ovoga. Prema de-cenzuriranim dokumentima (zahvaljujući The Verge), preko 14 miliona korisnika (po uređaju) provelo je 30 posto ili više svog vremena igrajući Call of Duty, preko 6 miliona korisnika provelo je više od 70% svog vremena na Call of Duty, a oko 1 milion korisnika provelo je 100% svog vremena za igru na Call of Duty. U 2021. godini, igrači Call of Duty proveli su u proseku 116 sati godišnje igrajući Call of Duty. Igrači Call of Duty koji provode više od 70 posto svog vremena na Call of Duty proveli su u proseku 296 sati na franšizi.

Veoma je zanimljivo dobiti pogled iza scene na sve ove brojeve zahvaljujući saslušanjima – nešto što inače nikada ne bismo znali. Biće zanimljivo videti šta će još izaći iz ovog sudskog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top