Vesti

Otkrivena veličina igre Starfield

Veličina datoteke Starfield od 125 GB je sada zvanično i otkrivena javnosti pred približavanje izlaska igre.

Naučno-fantastična akciona RPG igra sa razvojnom istorijom koja seže deset godina unazad, Starfield je svakako jedna od najviše očekivanih video igara koje će biti objavljene 2023. godine. Budući da je ovo prva single-player igra Bethesda studija od Fallout 4 iz 2015. godine, i prvi originalni intelektualni vlasnički projekat koji je kreiran u poslednjih četvrt veka, bila je intenzivno promovisana, sa promotivnim kontrolerima i ranim pristupom za određene igrače manje od nedelju dana pre izlaska. Detalji koji se uglavnom odnose na igranje igre su se pojavljivali levo i desno, ali najnoviji od njih odnosi se na njene tehničke aspekte.

Kako je otkriveno na zvaničnoj Xbox stranici, Starfield će zahtevati 125 GB prostora za skladištenje. To je malo više od petine raspoloživog prostora u manjoj, jeftinijoj verziji Xbox Series S konzole, i s obzirom na to da će većina vlasnika verovatno imati instalirane i druge zahtevne igre, prostor će verovatno biti još više ograničen. Primećuje se da je to malo manje prostora nego što su zahtevale neke druge moderno AAA video igre, ali bez obzira na to, bilo bi dobra ideja da igrači arhiviraju neki softver ili možda investiraju u memorijsku karticu od 1-2 TB kako bi proširili svoje skladište.

Od danas, Starfield je takođe dostupan za prethodno učitavanje, što je još jedna uobičajena praksa za moderne igre. S obzirom na to koliko se očekuje ova igra, do te mere da se drugi softveri svesno odlažu kako bi izbegli konkurenciju, ovakav gest može samo učiniti da najuzbudljiviji fanovi postanu još očajniji. Iako ovo omogućava mogućnost da se igra pokrene čim se objavi i da se preuzimanje završi ranije, to može stvoriti neke komplikacije s obzirom na prethodno navedene zahteve za skladište.

Bez obzira na veličinu datoteke, čini se da se ništa ne može učiniti da se smanji uzbuđenje zbog nadolazećeg izlaska Starfielda. Ona je dovedena do savršenstva u marketinškom smislu, već postoje planovi za dodatni sadržaj i moderi su čak obećali da će početi sa radom na izradi modova pre nego što igra stigne do javnosti. Ukoliko se zahtev za instalaciju pokaže kao problem, čak i za igrače koji se odluče za fizičku verziju igre na Series X konzoli, srećom postoje neka rešenja.

Starfield će biti dostupan za PC i Xbox Series X/S konzole veoma brzo,  6. septembar samo što nije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top