Nintendo Switch

FBI pronašao nestalo dete koristeći Nintendo Switch konzolu

FOTO: Nintendo

FBI je navodno pronašao nestalo dete zahvaljujući tome što se pojavilo na mreži koristeći svoj Nintendo Switch.

Dete, koje nije imenovano zbog njegovog uzrasta, odvedeno je iz svog doma u Virdžiniji u avgustu. Ethan Roberts, star 29 godina, navodno je odveo devojčicu u stan u Tollesonu, Arizona.

Prema federalnim sudskim zapisima (preko ABC15), Roberts je dozvolio detetu da povede svoj Nintendo Switch sa sobom.

Kada ga je potom povezala na wifi kako bi gledala YouTube ili preuzela igru, pojavila se na mreži, a to je upozorilo jednog od njenih prijatelja.

“Verovatno ništa što iko nije ni pomislio do sada”, rekao je penzionisani direktor Arizona DPS Frank Milstead.

“Činjenica da je neko drugi niz put – drugo dete – bilo dovoljno pametno da kaže: ‘Hej, pogledaj, moj prijatelj je na mreži, a nestao je i moram nekome reći.’”

Jedanaest dana nakon njenog nestanka, FBI zapisi pokazuju da je policija Tollesona locirala stan i brzo ga okružila. Počinilac je uhapšen na licu mesta.

U aprilu 2023. godine osuđen je na 30 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top