PC

Baldur’s Gate 3 je na Metacriticu trenutno najbolje ocenjena igra 2023. godine, iznad Zelda: TotK

Prve recenzije za Baldur’s Gate 3 su pristigle i sa njima ovaj najnoviji hit nadmašuje The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom kao najbolje ocenjenu igru 2023. godine, prema agregatoru recenzija Metacritic.

U trenutku objavljivanja, igra je zaradila visokih 97 od 100. Međutim, ovo se zasniva na 14 kritičarskih recenzija, tako da bi ocena verovatno mogla pasti.

Broj ocena trenutno je vrlo nizak kada se procenjuje u odnosu na normalna AAA izdanja. Zeldaina ocena od 96, na primer, zasniva se na čak 145 recenzija.

Ovo je uglavnom zbog kasne dostupnosti koda za recenziju i značajne dužine igre. Verovatno je da će se kako budu objavljivane dodatne ocene, broj smanjiti.

Ali u trenutku pisanja, to stavlja Baldur’s Gate 3 u retko vazduh zajedno sa nekim od najbolje ocenjenih igara u istoriji Metacritica.

Baldur’s Gate 3 je trenutno među prvih 25 najbolje ocenjenih igara ikada, deleći svoju ocenu od 97 sa još 18 drugih igara. Jedine igre koje su postigle više od njega su Grand Theft Auto IV (98), SoulCalibur (98), Tony Hawk’s Pro Skater 2 (98) i The Legend of Zelda: Ocarina of Time (99).

Baldur’s Gate 3 je započeo ogromnim uspehom na Steamu, postajući drugo najveće lansiranje 2023. godine do sada.

Igra je razbila ovaj istovremeni rekord, sa preko 800.000 igrača koji su istovremeno bili u igri tokom vikenda.

BG3 dolazi na PS5 sledećeg meseca, ali Larian je sugerisao da Xbox verzija možda neće biti lansirana do 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top