Vesti

Baldur’s Gate 3 na Xbox konzole stiže tek 2024. godine

Iako PlayStation 5 i Xbox Series X dele mnoge sličnosti kada je reč o hardverskim specifikacijama, Microsoftova produkcija manje moćnog Series S hardvera je izazvala glavobolje za brojne developere. Jedan odličan primer se može videti sa Baldur’s Gate III. Zbog Xbox-ovih zahteva za paritetom funkcija konzole, ovaj dugo očekivani RPG možda neće doći na Microsoft konzole do 2024. godine.

Baldur’s Gate III je jedan od najiščekivanijih RPG-ova 2023. godine, sa naslovom koji je razvio Larian Studios i koji treba da napusti PC Early Access period 3. avgusta. Samo mesec dana kasnije, 6. septembra, igra će biti dostupna na PlayStation 5 (koja se lansira 6. septembra).

Nažalost, stanje Baldur’s Gate III na Xbox-u je manje jasno, sa Larian Studios koji se muči da ispravno odradi split-screen co-op na manje moćnom Series S – sprečavajući ga da bude objavljen na bilo kojoj varijanti Xbox Series.

Iako još uvek ne znamo kada možemo očekivati Xbox verziju, direktor izdavaštva Larian Studios – Michael Douse – nagovestio je da Xbox fanovi možda neće videti igru do 2024. godine, rekavši “Imamo prilično mnogo inženjera koji veoma naporno rade kako bi postigli ono što nijedan drugi RPG ove veličine nije postigao: besprekorni drop-in, drop-out co-op na Series S. Nadamo se da ćemo imati ažuriranje do kraja godine.”

Navodeći da se nadaju da će imati “ažuriranje” do kraja 2023. godine, Larian Studios su praktično potvrdili da Baldur’s Gate III neće stići na Xbox ove godine.

Za one koji nisu upućeni, Microsoft zahteva da sve igre razvijene za Xbox Series X i S imaju paritet funkcija jedna sa drugom. To znači da dok su igre za Series S dozvoljene da rade sa nižim frejmrejtom sa smanjenim rezolucijama i slično u poređenju sa Series X, dok sve druge funkcije igre moraju biti jednake na obe konzole.

Larianove trenutne poteškoće sa dobijanjem split-screen co-op-a da radi na Series S sprečavaju verziju Series X Baldur’s Gate III. Iako je nesrećno videti da će vlasnici Xbox konzola morati dugo da čekaju da igraju ovaj dugo očekivani naslov, stalno i otvoreno komuniciranje developera u vezi sa problemom je dobrodošlo videti. Nadamo se da Xbox verzija nije predaleko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top