Kolumne

Play! Gamescom reportaža – dan drugi

FOTO: Play!

Vratili smo se na Gamescom drugog dana kako bi nastavili sa obilascima i kako bi dalje isprobali novitete iz sveta igara. Jedan dan nije bio dovoljan za to, a pitanje je i da li će sva tri.

Najprimetnija stvar za drugi dan Gamescom sajma jeste bila gužva sa ogromnim brojem posetilaca, ali i izlagača kojih je ubedljivo bilo u većem broju nego prvog dana. To je bilo primetno na štandovima koji su privlačili najviše pažnje, jer su redovi bili dugi.

Srećom, izlagači su na raspolaganju imali dobar broj računara tako da je sve ipak išlo brzo. Kada sam već kod toga moram napomenuti komičnu situaciju kojoj su radnici na 11bit štandu morali promo materijalom da hlade računare. Računari jesu bili izuzetno vrući, što sam osetio na svojim nogama jer me je tokom igranja konstanto grejalo.

Dosta stvari je Play! bio isprobao i video, ali nažalost većinu stvari ne smem podeliti sa vama, barem ne za sada. Mnogi developeri koriste taktiku da na Gamescomu ekskluzivno odrade najave i prikazivanja, a da onda te informacije objave nekoliko dana ili nedelja kasnije i da time privuku više pažnje igrača. Dobra taktika, ali ako je svi koriste da li onda uopšte ima smisla.

Ali ajmo sada nešto što mogu otkriti.

Probao sam The Invincible, nadolazeću sci-fi avanturu sa sovietpunk elementima. Igra opravdava očekivanja atmosfere koju smo videli sa prvim trejlerom. Gejmplej ima svoj tempo, i moram napomenuti da je reč o narativnoj avanturi a ne o akcionoj video igri sa elementima pucačine. Računajte na ovo kao na Firewatch ali u svemiru i sa retrofuturizmom, i to sovjetskim. Na istom štandu izdavača 11bit studio sam imao prilike za isprobam Thaumathurge, zanimljiv naslov sa turn based borama i istraživačkim elementima u Šerlok Holms stilu, ali se radnja odigrava u Varšavi sa početka 20og veka.

Iza zatvorenih vrata i radoznalih očiju većine posetilaca, Microsoft je održao specijalnu prezentaciju za nadolazeći Starfield gde smo imali prilike da pogledamo preko 20 minuta novog sadržaja. Ne smem preterano otkrivati, ali na osnovu ovoga čini se da Bethesda želi da stavi akcenat na to da želi da uspe i Starfield definitivno ide u tom smeru. Svakako, igra je par nedelja udaljena od izlaska tako da ćete sve što smo mi videli vi iskusiti već ubrzo.

Bandai Namco, iako kompanija izvan Evrope, dovela je veliko oružje na Gamescom. U specijalnoj 40-minutnoj prezentaciji je otkriveno preko 10 igara planiranih za naredne mesece, a dobili smo i neke nove detalje za tek sveže najavljen Little Nightmares III. Ubedljivo, zvezde na Bandai Namco štandu jesu bile igre Armored Core 6, koji izlazi već sutra, i naravno Tekken 8. Nakon prezentacije sam imao prilike da isprobam obe igre, gde me je jedan od developera oprao u Tekkenu, ali Gamescom ide dalje i time se završio drugi dan Gamescoma za Play! u sada kišnom Kelnu.

Sutra idemo u pohod na treći dan!

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top