PC

STALKER 2 odložen za početak 2024. godine

FOTO: GCS GAme World

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Kada je Plaion Store navodno otkrio datum izlaska STALKER 2 (1. decembar), fanovi su se nadali da će se to ispostaviti kao tačno. Uostalom, poslednja reč od developera GSC Game World bila je i dalje decembar 2023, kako je trenutno navedeno na Steam stranici.

Osim toga, činjenica da je igra igriva na Gamescom 2023 dala je više kredibiliteta curenju datuma izlaska. Međutim, kada se trejler sa datumom izlaska nije pojavio na Geoff Keighley’s Opening Night Live show, znao sam nešto nije kako valja i da se sprema novo odlaganje.

Ovo je suštinski potvrđeno ažuriranim FAQ dostupnim na ovom linku na zvaničnom sajtu: STALKER 2 je sada zakazan za Q1 2024. godine na PC i Xbox Series S|X (verzija za PlayStation 5 verovatno će se pojaviti u Q2, s obzirom na poznati prozor ekskluzivnosti od tri meseca koji je stekao Microsoft). FAQ takođe otkriva da su prednaručivanja dostupna preko sajta, Steama i GOG platforme. To još uvek nije slučaj, ali se može promeniti u narednih nekoliko sati – 24. avgust je Dan nezavisnosti Ukrajine i verovatno će nositi formalnu najavu.

Dug i problematičan razvojni život STALKER 2 konačno će se završiti, ako i malo kasnije nego što su fanovi nadali. GSC Game World je ovaj nastavak prvobitno najavio 2010. godine za lansiranje u 2012. godini, ali se developer zapravo raspao krajem 2011. godine. Studio se ponovo okupio u decembru 2014. godine i počeo praviti Cossacks 3. Međutim, njihov pravi cilj bio je da se vrate razvoju STALKER 2, koji je ponovo najavljen 2018. godine za ciljani prozor lansiranja u 2021. godini. Prvi konkretan datum koji je podelio studio bio je 28. april 2022., koji se ponovo pomerao do decembra 2022. godine. Tada se rat u Ukrajini rasplamsao, prisilivši ukrajinske developere da pauziraju rad nekoliko meseci.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top