Vesti

Šta je sve otkriveno na Annapurna Interactive Digital Showcase 2023?

Annapurna Interactive, izdavač iznenađujućih indie hitova poput Stray, The Outer Wilds i Neon White, organizovao je digitalnu prezentaciju igara sa mnoštvom novih naslova, profila razvojnih timova i uzbudljivih ažuriranja postojećih naslova. Ovaj indie izdavač takođe se upušta u interni razvoj igara i otkrio je svoj prvi projekat tog tipa koji je vezan za veliki Holivudski intelektualnu svojinu, Blade Runner.

Između ažuriranja o igrama, prikazani su intimni pogledi na neke od Annapurninih razvojnih timova, uključujući Marumittu Games iz Kjota i Jacoba Williamsa iz Glass Revolvera. Ponuda Annapurne će privući širok spektar igrača, mada su upečatljive teme tokom prezentacije samopreporuka, igra usmerena na narativ i pozitivnost.

Lorelei and the Laser Eyes

Surrealistička triler i puzzle igra, Lorelei and the Laser Eyes, poluhidnotičkim trejlerom obećava igranje koje uključuje prepoznavanje obrazaca, lavirinte i naznaku međunarodne intrige. Razvijen u Malmeu od strane SIMOGO-a, Lorelei se ponosi izuzetnim vizualima i upozorenjem u fikciji da igrači budu oprezni kome veruju. 

Pažljivi gledaoci će takođe primetiti upadljiv niz lavirintskih simbola na kraju trejlera, što može nagoveštavati intrige igre pre nego što bude lansirana za Switch i PC.

Cocoon 

Nova igra pod nazivom Cocoon od Geometric Interactive dolazi sa jedinstvenim mehanizmom za istraživanje “svetova unutar svetova”. U trejleru se prikazuje lik sa insektnim krilima koji skače u objekte koji postaju čitavi nivoi, u okruženjima sličnim lutkama unutar lutke poput Inceptiona. Projekat je vođen Jeppeom Carlsenom, najpoznatijim po svom radu kao vodeći dizajner igranja za igre Limbo i Inside. Trejler najavljuje da će Cocoon biti lansiran na Game Passu za Xbox Series X/S i Xbox One, kao i na PlayStationu, Switchu i Steamu 29. septembra 2023. godine.

Lushfoil Photography Sim 

Lushfoil Photography Sim je mirna igra o fotografisanju u fotorealističkim rekreacijama raznovrsnih okruženja. Fotoaparat u igri ima sve funkcije, a svako okruženje ima tajne ciljeve koje će otkriti samo pažljivi igrači sa okom za perspektivu. Okruženja prikazana u trejleru kreću se od slikovitih jezera i planina prekrivenih snegom do poljskih polja i redova vermiljon Torii kapija.

To a T

To a T ima neobičnog protagonistu sa jedinstvenim stanjem: igrač kontroliše dečaka po imenu “Teen” koji izgleda da je zaglavljen u T-oblikovanoj pozi dok pokušava da vodi normalan život u primorskom gradu. Muzički trejler čini da To a T deluje kao igra za sve uzraste, a dok je teško proceniti igranje na osnovu vizualnih prikaza, razvojni tim Uvula i vodeći dizajner Keita Takahashi opisuju je kao 3D narativnu avanturističku igru sa naglaskom na istraživanje i interakcije likova.

Flock

Vodeći umetnik Richard Hogg i dizajner Pip Warr vode igrače kroz ispričanu partiju njihove igre Flock, u kojoj se skupljanje stvorenja obavlja uz naraciju. Za razliku od većine igara sa sakupljanjem čudovišta, igrači se ne bore kako bi obuzdali nova stvorenja u svoju leteću svitu, već održavaju pažljivu blizinu kako bi privukli životinje da se pridruže njihovom stadu. Igrači će moći da ukrote šezdeset različitih letećih stvorenja, uključujući plivajuće ovce koje mogu proizvoditi vunu za prilagođavanje likova. Flock uskoro stiže na Xbox, PlayStation i Steam.

Ghost Bike

Razvijena od strane losanđeleskog developera Messhof, Ghost Bike igračima omogućava kontrolu mladog bicikliste iz Freehub City-ja. Kao poslednji od Duhovitih Bicikala, magičnih kurira koji rade između sveta živih i mrtvih, igraču je zadato da pobedi duhove u takmičenjima brzine kako bi akumulirao duhovnu moć. Igra ima 3D stilizovanu estetiku s jakim bojama i izgleda kao kombinacija opuštene istraživačke vožnje biciklom i uzbudljivih trka protiv duhova, jedan jako zanimljiv spoj

Mundaun (Nadogradnja platforme)

Mundaun se predstavlja kao “horor priča nacrtana olovkom” sa atmosferičnom, monohromatskom grafikom i intrigantnom misterijom. Ona je prvobitno bila izdana za Switch i PC, Annapurna je zatim donela igru na PS5 i Xbox platforme. Svaka verzija igre ima novo ažuriranje koje uključuje ispravke grešaka, dodatne jezike i podršku za 4K/60 FPS.

Bounty Star

Bounty Star spaja intenzivne borbe među mehovima s opuštajućim elementima poljoprivrede i izgradnje baza. Razvijena od strane Dinogoda, Bounty Star je svetla igra o postizanju dobra u svetu poharanom ratom u post-postapokaliptičnom okruženju. Igra pokriva teške teme kroz oči svoje protagonistkinje, Clementine McKinney, veštog borca i bivšeg vojnika koji pokušava da se pomiri sa svojom problematičnom prošlošću. Fanovi Armored Corea i Stardew Valleya će sigurno obratiti pažnju na Bounty Star početkom 2024. godine.

Stray (Lansiranje na Xboxu)

Stray, koji se smatra jednim od potencijalnih igara za nagradu za igru godine 2022, debituje na Xboxu nešto više od godinu dana nakon izlaska na PS5 i PC. Najpoznatija kao “simulator cyberpunk mačke”, Stray prati narandžastu tabi koja pokušava da se ponovo ujedini sa svojom porodicom u gradu koji su okupirali roboti i opasna čudovišta dok se bavi tipičnim mačjim vragolijama. Stray dolazi na Xbox 10. avgusta.

Thirsty Suitors

Thirsty Suitors je naslov vođen narativom sa borbama zasnovanim na potezima i temama pobune, porodičnih očekivanja i samopreporuke. Trejler emituje snažnu energiju Scotta Pilgrima, sa glavnim likom Jalom koji se bori da popravi poljuljana prijateljstva i pomiri se sa različitim bivšim partnerima pre venčanja svoje sestre. Thirsty Suitors će biti lansiran na Game Passu za Xbox Series X/S i Xbox One, kao i na PS4, PS5, Switch i PC 2. novembra 2023. godine.

Storyteller

Nakon izlaska na Steamu, Switchu i Macu, Storyteller stiže i na Netflix 26. septembra 2023. godine, uz besplatno ažuriranje sadržaja koje će biti dostupno i na svim postojećim platformama. Storyteller je puzzle igra o pripovedanju priča, koja igračima omogućava da postavljaju likove i predmete u različite scenarije kako bi ispunili ciljeve, posebno nagrađujući igrače koji pokušavaju “čudne stvari”. Dodatni sadržaj koji dolazi u septembru uključuje nove likove, scenarije i dodatne izazove.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top