Vesti

Switch 2 pokreće Unreal 5 igre i ima DLSS podršku

Naslednik Nintendoove masovno popularne konzole za igranje Switch bio je predmet glasina godinama, ali sada se čini da je Switch 2 stvaran i nešto što će biti dostupno javnosti uskoro. Eurogamer izveštava da je Nintendo koristio specijalnu verziju igre The Legend of Zelda: Breath of the Wild da prikaže novu konzolu za developere na Gamescomu 2023 prošlog meseca.

Nintendo je imao štand na podijumu za izlaganje u Kelnu, Nemačka, promovišući Pikmin 4 i Mario Kart 8 Deluxe, ali iza zatvorenih vrata, tajno je predstavljao Switch 2. Dok je jedna od demonstracija uključivala igru Zelda iz 2017. godine koja radi na višim specifikacijama, malo se zna o tome šta su developeri videli tokom sastanaka ili kakvi su bili njihovi utisci.

VGC je potvrdio izveštaj Eurogamera, s dodatnim informacijama o drugom testu koji je imao Switch 2 hardver koji pokreće Unreal Engine 5 Matrix Awakens tech demo, originalno korišćen da prikaže mogućnosti PlayStation 5 i Xbox Series X. Čak je i pokretao Nvidiaovu DLSS tehnologiju za skaliranje sa nekom verzijom uključenog ray-tracinga.

Korisnici Switcha se već neko vreme pitaju kada će stići naslednik i koliko će biti snažan. Nintendo je odustao od takmičenja u najnovijim tehnološkim specifikacijama još sa lansiranjem Wii-ja, a Switch je prodao 125 miliona jedinica uprkos tome što igre rade na nižim frekvencijama i rezolucijama nego konkurentske hardverske opreme. Međutim, s dolaskom Steam Decka i Asus ROG Allyja, prenosive PC igračke konzole pokazale su da prenosivost ne mora uvek biti na uštrb performansi.

Nintendo je ranije ove godine najavio da neće imati vesti o Switchu 2 ili bilo kom drugom osveženju gejming hardverske opreme do kraja svoje fiskalne godine u martu 2024. VGC je nedavno izvestio da, iako se očekuje da će Switch 2 biti gotov i spreman za prodaju negde sledeće godine, Nintendo ga možda neće izbaciti sve do skoro same praznične sezone kako bi izbegao dolaženje do nestašice konzola pri lansiranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top