PC

Bethesda će zaraditi oko milijardu dolara od igre Starfield

FOTO: Bethesda

Bethesda je znala da će imati hit u rukama sa Starfield kada igra konačno bude lansirana, a njene projekcije prihoda za igru to su pokazale. Prema dokumentima koji su procureli kao deo velikog Xbox curenja prošle nedelje, Bethesda je očekivala da će samo na Starfield zaraditi skoro 1 milijardu dolara.

Ta procena dolazi tokom četvorogodišnjeg perioda. U prvoj godini, kompanija je projektovala 600 miliona dolara, a zatim 215 miliona dolara u drugoj godini. Godine tri i četiri vide pad brojeva kako se životni ciklus igre nastavlja sa projekcijama od 50 miliona i 35 miliona dolara, respektivno.

Originalno, brojevi su počeli u FY21, što je kada je Starfield prvi put zakazan. Međutim, možemo jednostavno odložiti godine ali zadržati brojeve da bismo dobili ideju šta je kompanija očekivala.

Bethesda je očekivala da će zaraditi skoro 1 milijardu dolara na Starfieldu Do objavljivanja, preko 10 miliona igrača istražilo je svemir u ovom naslovu. Na osnovu toga, čini se verovatnim da će Bethesda ispuniti očekivanja prihoda. Čak i ako bi samo polovina od 10 miliona igrača kupila osnovnu verziju igre od 70 dolara, to bi i dalje bilo 350.000.000 dolara. Sa podrškom posle lansiranja i računajući deluxe izdanja igre, moglo bi se pretpostaviti da kompanija neće imati problema sa dostizanjem projekcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top