Vesti

Pojavile se konkretne informacije vezane za GTA VI

Take-Two nastavlja da inkasira ogromne sume novca putem GTA Online platforme. GTA V je izašao čak tri puta, u tri različite generacije konzola, ali se i dan danas sjajno prodaje. Prosečni igrač bi se verovatno zapitao „ko to više kupuje?“ Posao sa mikrotransakcijama takođe cveta. Reklo bi se, Take-Two nema nikakvu potrebu da uposli svoje čedo Rockstar da konačno dostavi nešto konkretno vezano za novi nastavak.  

Ipak, da je u izradi GTA VI već smo saznali na osnovu nedavnih slika i snimaka koji su procurili i dugo kružili internet poljima. Dakle, znamo da se nešto valja iza brda, ali smo sada dobili još  konkretnih, nešto svežijih informacija. Endžin koji Rockstar koristi za pokretanje Red Dead Redemption 2 dobio je određena unapređenja i ušao u devetu verziju svog postojanja. Shodno tome, navodi se kako isti nudi poboljšanja na više nivoa i aspekata. 

No, da ne dužimo, novosti su sledeće:  

  • Kvalitetniji prikaz tekstura, osvetljenja i vegetacije.  
  • Redizajnirani AI NPC-eva i policije, koji će biti znatno približniji stvarnom ponašanju. 
  • Kompletno nova fizika vezana za vodene površine i njihovo ponašanje u realnom vremenu (surfovanje će biti važan deo igre). 
  • Vozila će biti sastavljena iz mnogo više poligona, što daje mogućnost implementiranja kvalitetnijeg modela oštećenja vozila i samih delova.
  • Osvetljenje će biti simulirano u realnom vremenu, što je posebno značajno u noćnom prikazu igre.
  • Izmena vremenskih (ne)prilika u realnom vremenu. Promene će uticati na gameplay i okolinu u kojoj se nalazi igrač, a javljaće se i oluje i vetar koji će u velikoj meri uticati na ponašanje vegetacije. Takođe, biće prisutni talasi na plažama, kiša koja će menjati način vožnje pri većoj brzini.

Kakva su vaša očekivanja od novog ostvarenja koji nam dolazi iz Rockstar kuhinje?

Autor: Nebojša Klasanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top