PC

Destiny 2 polako tone, i za sve to je zaslužan sam Bungie

U 2022. godini, Destiny 2 je imao svoju najbolju godinu ikada, zahvaljujući odličnom proširenju Witch Queen i sezonskom sadržaju koji je usledio. Ovo je na kraju dovelo do rekordno visokog broja igrača u isto vreme kada je ranije ove godine lansirano sledeće proširenje, Lightfall. Nažalost, proširenje Lightfall se svodilo na malo više od sadržaja za popunjavanje, što je dovelo do toga da su se mnogi igrači frustrirali igrom. Sada broj igrača na PC-u dostiže rekordno niske vrednosti.

Kako je Forbes istakao, Steam Charts sada pokazuje da prosečan broj igrača Destiny 2 iznosi samo malo ispod 35K igrača na Steamu u poslednjih 30 dana, a vrhunac istovremenog broja igrača je manje od 60K. Iako to nisu užasni brojevi, ovo su najniže brojke koje je Destiny 2 postigao na PC-u od lansiranja na Steamu 2019. godine.

Ovo potvrđuje tačno ono što je Bungie rekao zaposlenima u oktobru kada je otpustio deo svog osoblja. Prihodi od Destiny 2 ove godine su navodno bili 45 posto ispod projekcija zbog niske zadržanosti igrača. Ove najnovije brojke igrača na Steamu tačno to podržavaju. Međutim, vredi napomenuti da je upravo Bungiejevo rukovodstvo odlučilo da svoja tri planirana proširenja podeli na četiri.

Originalno, Lightfall je trebao biti najznačajnije proširenje u istoriji igre, završavajući sagu ‘Svetlost i Tama’ da bi razjasnio stvari za novu svežu Destiny priču. Međutim, Bungie je na kraju odlučio da znatno smanji Lightfall, prebacujući sav glavni sadržaj priče u novo proširenje, The Final Shape, koje bi trebalo da se objavi 2024. godine.

Bungie je morao da zna da igrači neće biti impresionirani kampanjom za popunjavanje Lightfalla, koja vrlo malo doprinosi napretku priče. Igrači su očekivali da se suoče sa The Witness, ili barem da saznaju neke značajne informacije o liku i odakle dolazi. Umesto toga, dobili smo oživljavanje starog negativca i nasilno ubačenu priču, sa jedinom značajnom scenom koja dolazi na samom kraju kampanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top