Vesti

Predsednik Square Enix-a smatra da se kompanija previše oslanja na Final Fantasy serijal, želi raznovrsnije igre

Možda nije trebalo da prodaju Eidos.

Tokom Q&A sesije sa investitorima, Square Enix predsednik Takaši Kirju izjavio je da je ”zabrinut” zbog ”ograničenog” izbora igara kompanije, rekavši da se previše oslanja na Final Fantasy i Dragon Quest franšize.

Ova sesija je održana u novembru 2023. godine, ali je tek nedavno objavljena na engleskom jeziku od strane Eurogamera. Iz ovog razgovora smo saznali da je Final Fantasy 16 ispunio interna očekivanja, zajedno sa Final Fantasy Pixel Remasterom. Uprkos odličnoj zaradi, Kirju ipak želi da se kompanija ubuduće više fokusira na druge franšize.

Zapravo, Square Enix želi da u globalu smanji proizvodnju igara, i da se više fokusira na kvalitet, a ne kvantitet. Iako Final Fantasy serijal očigledno donosi profit, Kirju smatra da će konzistentna proizvodnja igara visokog kvaliteta dodatno povećati prihode kompanije.

Na tu temu, Square Enix je 2023. godine objavio preko 12 igara, uključujući RPG naslove Final Fantasy 16, Octopath Traveler 2 i Star Ocean: The Second Story rimejk. Kirju je istakao da kompanija želi da se oproba i u drugim žanrovima, a kao primer je dao PowerWash Simulator. Uprkos ovim planovima, Final Fantasy 7 rimejk će definitivno biti najveći naslov kompanije za 2024. godinu.

Sa druge strane, ako Square Enix želi ”raznovrsniji repertoar igara”, možda nije trebalo da proda neke zapadne studije, kao što su Eidos i Crystal Dynamics.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top