PLAY! ; PLAY! Zine

Srećan 20. rođendan, Resident Evil!

Pre tačno dvadeset godina, jako davne 1996. godine, prva Resident Evil igra je ugledala svetlost dana na našim konzolama. Prvi put smo zakoračili u legendarnu kuću straha, gutali knedle pred svakim skretanjem u mračnim hodnicima, palili svetlo i skidali slušalice sa ušiju kada god bismo čuli neki od užasavajućih zvukova zombija. Serijal je za ove dve decenije prešao dug put, potrošilo se nebrojeno rolni za pisaću mašinu i smućkalo još više kombinacija lekovitih travki, sreli likovi koje nećemo zaboraviti i videli užasi koji nas i danas progone.

Od te 1996. godine do danas prodato je preko 66 miliona primeraka Resident Evil igara, videli smo nekoliko filmova u kojima je glumila naša Mila Jovović, skupljali smo figure, postere, uskoro ćemo RE nositi i kao parfem. A sve je počelo od jedne male cheesy horor igre na ”nekom tamo” Playstationu 1.

Iako je serijal posustajao kvalitetom, izgurao je dvadeset godina i zabavio milione igrača. Srećan rođendan, Resident Evil, nemoj nikada da se menjaš!

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!