PLAY! ; PLAY! Zine

Civilization 6 – predstavljanje Norveške

Ove nedelje u novom Civilization 6 videu predstavljena je Norveška koju predvodi poslednji veliki kralj Vikinga – Harald Hardrada.

Hardrada je 1030. godine bio proteran iz Norveške zbog podrške svom polubratu Olafu, ali je vremenom svojim vojnim veštinama zadobio nadima ”Uništitelj Bugara” i vratio se u rodnu zemlju gde je zavladao uz Magnusa I. Nakon Magnusove smrti, postao je jedini vladar Norveške i tokom narednih godina ratovao sa Danskom, a čak i pokušao da zauzme engleski presto. Tokom njegove vladavine Norveška jeste dosta ratovala, ali i napredovala kao civilizacija.

Norvežani u Civilization 6 zato imaju nekoliko zanimljivih opcija za igranje. Njihova unikatna jedinica je Berzerker, vikinški ratnik koji je vođen besom bio u stanju da saseče čitave armije svojim sekirama. U igri, Berserkeri imaju manji penal kada izvoede Pillage akciju i bonuse na napad. Norvežani imaju i rani pristup pomorskim putovanjima zahvaljujući vikinškim dugim brodovima, a kao specijalnu građevinu imaju tradicionalne norveške crkve koja daje iste bonuse kao i hram ali je preporučljivo da ih gradite blizu šume.

Igranje Norvežana će se dosta oslanjati na more, tj. putovanje brodovima. Imaju najmanje penale po pitanju ukrcava i iskrcavanja, kao i napade sa mora i okeana.

Civlization 6 izlazi 21. oktobra za PC.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!