PLAY! ; PLAY! Zine

Civilization 6 – Sumerci

Nova nedelja i nova civilizacija koja nam je predstavljena za šesto izdanje Civilizacije. Ovoga puta pričamo o Sumeru, drevnom regionu Mesopotamije koji uz Akad predstavlja tragove najstarije poznate svetske civilizacije.

Vođa Sumera biće Gilgameš, glavni protagonista prvog pisanog književnog dela u istoriji, Epa o Gilgamešu.

Gilgamešov specijalni perk se zove “Avanture sa Enkiduom” koji Sumerima omogućava da dele iskustvo i ratni plen sa saveznicima koji se nalaze i blizini borbe (u radijusu od 5 polja). Takođe, Gilgameš može da objavi rat svakom ko je u ratu sa njegovim saveznicima, bez penala na “ratno huškanje”.

Sumerci imaju pasivnu osobinu “Epic Quest” koja vam svaki put kada osvojite varvarsko utvrđenje daje specijalne tribalne bonuse. Sumerska specijalna jedinica su bojne kočije, koje imaju dodatne akcione poteze ukoliko borba krene na otvorenom terenu, a za razliku od ostale konjice, nemaju penale u borbi protiv kopljanika i drugih anti-konjica jedinica.

Zigurat je jedinstveni objekat Sumera. Daje bonus na kulturu i nauku ukoliko je izgrađen pored reke, ali ne može biti izgrađen na brdovitom terenu.

Civ 6 nam stiže 21. oktobra, a promo video Sumera možete videti ispod:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!