PLAY! ; PLAY! Zine

Prva igra koja neće podržavati 4K rezoluciju na PS4 Pro

Nedavno najavljena Playstation 4 Pro konzola će kasnije ove godine doneti 4K gaming u dnevne sobe, ali se čini da ta tehnologija neće baš biti prihvaćena.

Studio Guerilla Games je među prvima najavio da njihova igra Horizon Zero Dawn neće raditi u 4K rezoluciji, čak i ako je pokrenete na novoj konzoli. Kako je naveo ovaj studio, PS4 Pro neće moći igru da nativno zavrti u toj rezoluciji, ali obećavaju da će zato grafika u igri biti ”kao da je igramo u 4K”, šta god to značilo.

Naughty Dog studio se na to nadovezao, skrećući pažnju na multiplayer stranu igara. Njihov fokus je na tome da igrači na Pro konzoli nemaju nikakvu prednost u multiplayeru po pitanju performansi u odnosu na ostale PS4 igrače. Dakle, ako igra bude zaključana na 30fps na PS4 Slim, isto tako će raditi i na Pro modelu.

Potencijalni kupci konzole su već počeli da diskutuju o tome ima li uopšte poentu onda nabavljati PS4 Pro. Ako igre neće dobiti bolje performanse ili neće raditi u 4K rezoluciji, izdvajanje 400 evra za novi hardver je besmisleno. A ne zaboravimo i nedostatak podrške za puštanje UHD Blu-ray filmova, nešto što već sada postoji na jeftinijem Xbox One S.

Naš Gaming Podcast

Facebook:

PLAY! Zine Instagram:

  • Did you read our review of Desync yet? Of nothellip
  • This monday sure feels like Friday The 13th with Jasonhellip
  • I got no clue whats going on but its sohellip
  • What is worse  little nightmares or great expectation? littlenightmareshellip

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!