PLAY! ; PLAY! Zine

Riot Games sprema društvenu igru

Studio iza megapopularne MOBA igre League of Legends radi na svojoj prvoj igri na tabli, sudeći po informacijama koje je objavio (ali ubrzo povukao) sajt Shut Up & Sit Down.

Igra Mechs vs Minions će biti smeštena u isti univerzum kao i League of Legends. Do četiri igrača će udružiti snage kako bi očistili tablu od najezda minijaturnih ratnika, a među igrivim likovima su Corky i Heimerdinger. Po prvi slikama cela igra izgleda odlično, figure će biti ofarbane i u kutiji će ih dolaziti popriličan broj pored naravno velike table, brojnih kartica i specijalno napravljenih kockica.

Riot inače još treba zvanično da otkrije igru, ali smo saznali da se očekuje da do kraja ove godine bude puštena u prodaju po ceni od 80 evra što na prvi pogled deluje mnogo, ali samo treba da se podsetimo Dark Souls društvene igre koja košta skoro duplo više. Igra je opisana kao kombinacija Robo Rally i Descent. To znači da će imati kampanju kroz koju će igrači prolaziti dok se igranje svodi na ”programiranje” kretanja figura putem karata, a pominju se i neka iznenađenja u kasnijim misijama.

Dok čekamo zvanično predstavljanje igre od strane Riot Games, pogledajte prve slike iz iste.

mechs-vs-minions-2

mechs-vs-minions-1

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!