PLAY! ; PLAY! Zine

Poslednje zbogom za Wii U: Nintendo gasi proizvodnju

Nintendo Wii U je konzola koja definitivno spada u jedno od većih razočarenja kada su u pitanju proizvodi koji su nam stigli iz ove japanske kompanije. O razlozima možemo samo da debatujemo, ali gole činjenice kažu da je ovaj uređaj za kućnu zabavu, od kada se pojavio pre tačno 4 godina, prodat u svega 13 360 000 primeraka. Ukoliko vam ova brojka možda zvuči veliko, shvatićete da baš i nije tako bajno, kada znamo da je njegov slavni predak, Nintendo Wii, prodat u preko 100 miliona jedinica, a čak je i nesrećni GameCube uspeo da pređe brojku od 20 miliona prodatih komada.

Pričamo o ovoj konzoli iz razloga što je Nintendo juče primio poslednje porudžbine za Wii U, i počev od ovog petka, proizvodnja Wii U se u potpunosti gasi. Nekako stičemo utisak da su u Nintendu jedva čekali da se otarase ove konzole čija je jedina mana možda bila loše brendiranje i reklamiranje, pa su mnogi mislili da ovo uopšte i nije nova konzola, već samo nekakav dodatak za Nintendo Wii.

Ovim gašenjem proizvodnje Nintendo želi i da u potpunosti posveti svoje resurse za nadolazeći Nintendo Switch, koji bi trebalo da uđe u prodaju marta naredne godine, a o kome zasada znamo veoma maloa Nintendo je najavio da će biti zvanična velika promocija uređaja tek 13. januara.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!