PLAY! ; PLAY! Zine

Zvanični Battlefield Twitter zgrozio publiku

Koliko god da nas je Battlefield 1 oduševio, EA ga nije baš najsjanije promovisao. Samo se setimo demonstracije na ovogodišnjem E3 sajmu. Ili, još bolje, novog incidenta na zvaničnom igrinom Twitteru.

Nova promotivna kampanja za igru je ugašena brže nego što se pojavila, a ideja je bila da se okupe gameri oko novog hash taga zajedno sa statičnim i animiranim slikama. Tagovane sa #justWW1things, problematične slike su regularan promotivni materijal igre – screenshotovi i prerenderovane scene, ali su prateće poruke bile neprikladne i razljutile su veliki broj ljudi koji su napali EA zbog neozbiljnog pogleda na jedno strašno poglavlje istorije. Posebno loša je bila slika vojnika iz igre koji gori u plamenu sa potpisom ”ono kad si previše vruć za klub”.

Postovi su već uklonjeni sa Twittera, ali par njih možete videti u nastavku. Zanimljivo je da je određen broj korisnika iskoristio nesrećni hashtag da objavi stvarne informacije o Prvom svetskom ratu, naglašavajući koliko je Veliki rat bio strašan i razoran po brojne narode i zemlje.

bf1-twitter2 bf1-twitter1

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!