PLAY! ; PLAY! Zine

Speedrun gejming, strimovanje i i prevencija raka – sve to ali rekordnom brzinom!

Tokom čitave prošle nedelje, Games Done Quick organizacija je održavala strimovani maraton u speedrun brzinskom gejmingu pod nazivom “Awesome Games Done Quick” a sa ciljem prikupljanja novca za prevenciju kancera. Sada već regularno zakazani događaj koji se dešava dvaput godišnje je ipak ovaj put prevazišao sebe, i po količini prikupljenog novca i po količini učesnika i odigranih igara.

Naime, sve do poslednjeg dana se nije znalo da li će događaj premašiti uspeh prethodnog gde je skupljeno 1.2 miliona dolara jer su do tog trenutka ovi ekspres gejmeri prikupili oko 1 milion uz pomoć svojih strimova, a onda su u poslednjih 12 sati izveli skoro nemoguće i prikupili dodatnih 1.2 miliona dolara, skupljajući ogromnih 2.216.608 dolara za prevenciju raka.

Plemenita svrha ove pomalo neuobičajene pasije gejmera da igre prelaze za što brže vreme ipak nije prošla nezapaženo i doniralo je nešto više od 43 hiljade ljudi.

Iako nisu svi učesnici postigli rekordna vremena neki su se opasno približili obaranjima istih. Od Legend of Zelda do Dark Souls III do prelaženja igara uz pomoć robota, i sa velikim finalom u vidu brzog prelaženja Undertale igre od strane TGH(sa ličnom donacijom od 10000$) koji je za samo minut propustio da premaši rekord koji već lično drži, posmatrači su imali i više nego bogat sadržaj da isprate tokom čitave manifestacije. Sve od ukupno 200 speedrunova, možete pogledati ovde.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!