PLAY! ; PLAY! Zine

Imate slab komp? Tu je LowSpecGamer da pomogne

Teško je u moru današnjih gejming Youtube kanala naći pravu nišu kako biste isplivali na površinu u došli do publike, ali je kanal LowSpecGamer to uspeo veoma uspešno da uradi, za manje od dve godine postojanja kanala.

LowSpecGamer se na svom kanalu bavi jednom veoma jednostavnom tematikom – pokretanjem igre na što je moguće nižim podešavanjima. Naravno, tu ne mislimo samo na ona podešavanja koja se nalaze u igri, već i na sve ostalo što se može iskopati po konfiguracionim fajlovima.  Njegov cilj je uvek da izvuče najniža moguća grafička podešavanja do granice raspoznavanja stvari u igri, taman toliko da možete da vidite šta igrate.

Kada on umeša prste, učini da igre iz prethodnih godinu-dve, poznate po vanserijskoj grafici, izgledaju kao nešto što je izašlo iste godine kada i PlayStation 2. Njegov najgledaniji video pokazuje kako razmontira The Witcher 3 do najsitnijih detalja i pokreće igru u “stabilnih” 30+ frejmova na laptopu gde se pre toga igra jedva palila.

 

U jednom od njegovih najnovijih videa je učinio da čuveni Half-Life 2 izgleda gore nego njegova replika pravljena u Minecraftu. Valve igre su generalno veoma pogodne za svakakvo eksperimentisanje zato što imaju lako pristupačnu komandnu tablu, gde je moguće menjati svakojake parametre i postavke, što je LowSpecGamer maksimalno iskoristio da bi od Half-life 2 napravio praktično izgled sličan originalnom Doom-u iz 1993. godine.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!