PLAY! ; PLAY! Zine

Psihodelični Polybius stiže na PC

Iz kuhinje tvorca Space Giraffea, Tempesta 2000 i drugih psihodeličnih arkadnih šutera, Džefa Mintera, stiže nam Polybius.

Za Polybius bismo mogli reći da je svojevrsna urbana legenda o arkadnoj igri koja je trebala da progleda 1980. godine. Ono što zapravo znamo je to da je trebalo da bude arkadna igra i da se na njoj radilo početkom 80-ih godina, no sve nestaje, igri se prosto izgubio trag. Sve do sada kada je Minter vratio u život.

Jedno od objašnjenja bilo je da je igra stopirana jer je loše uticala na psihu igrača,  bila je loša po njihovo mentalno zdravlje. Minter je sajtu Polybiusa napisao: “Nekako nemamo zelju da na bilo kakav loš način utičemo na ljude, tj. igrače. Smatram da ova interpretacija Polybiusa jeste interesantna i uzbudljiva, ali nimalo štetna. Ono što želimo od igre je da stavi osmehe na lice i osećaj zadovoljstva igračima, onda kada skinu slušalice i vrate se u realnost ”.

Jedna od nepoznanica je datum izlaska igre, a ono što znamo je da se igra može igrati uz pomoć VR seta i da nam stiže na PC.

Izgled same igre i prva sedam nivoa možete pogledati u snimku ispod.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!