PC

Besplatni MMO, Rift, dobija pay-to-play server na kome neće biti loot kutija

Većina developera sada svoje igre prebacuje na free to play model, kao što je to prošle godine bio Battlerite, kako bi privukli što više novih igrača, ali to u gotovo svakom slučaju podrazumeva uvođenje mikrotransakcija i loot kutija.

Međutim, razvojni studio Trion Worlds će na proleće u svoj besplatni MMO, Rift, uvesti pay-to-play server sa kojeg su uklonjene loot kutije i mikrotransakcije, već će se do svog sadržaja dolaziti čistim igranjem. Ovaj novi server, sa nazivom Rift Prime, će pružati pristup igračima kroz plaćanje mesečne pretplate, ali cena za sada nije otkrivena.

Podsećamo vas da se za Rift od izlaska 2011. godine plaćala mesečna pretplata, a prelazak na f2p je izvršen 2013. godine kada su mikrotransakcije i uvedene. Donošenje Prime servera na kome nije potrebno izdvajanje dodatnog novca je veoma dobra odluka, pre svega što će igračima ostati više novca u džepu, ali će se izbeći i efekat kockanja koji izazivaju loot kutije, protiv kojih se bore neke od zemalja Evrope.

Šta vi mislite o ovoj odluci, da li je bolje ostati na mikrotransakcijama ili uvesti ovakav tip pretplate?

Najnovije vesti

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Pere Velimirovića 32
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top
%d bloggers like this: