PLAY! ; PLAY! Zine

Platinum Games, studio iza Nier: Automate, radi na kreiranju sopstvene igre

Platinum Games, cenjeni studio koji nam je doneo Bayonettu i Nier: Automatu, želi da pređe na samostalno izdavanje igara umesto dosadašnje saradnje sa velikim izdavačima, izjavio je vođa studija, Atsuši Inaba, u razgovoru za GameInformer:

“Jedna od stvari na koje je Platinum fokusiran je kreiranje sopstvene intelektualne svojine, kreiranje sopstvene igre. Do sada, smo radili na originalnim igrama za različite izdavače. Takođe smo radili na igrama po holivudskim filmovima(Transformers i TMNT igre). Ali smo sve više zainteresovani za ideju izdavanja i izrade sopstvene igre.”

Baš zato je u kompletnom studiju pokrenut program da svako može poslati ideju za igru, zbog čega je tokom cele prošle godine od ukupno 200 zaposlenih pristiglo 70 uređenih dokumenata.

Inaba je dodao da iako planiraju da izdaju sopstvenu igru, neće odustati od saradnje sa drugim izdavačima. Pri izradi svoje igre Platinum Games će se postaviti negde između AAA i indie segmenata, kao i da je u planu da na igri radi oko 20 zaposlenih.

Rad na ovako velikom projektu bi verovatno počeo nakon izlaska treće Bayonette, najavljene na Game Awards, ekskluzivno za Nintendo Switch konzolu.

Intervju u celosti možete pročitati putem ovog linka.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!