PC

Popularna indie igra Only Up uklonjena sa Steama zbog stresa developera

Sa modernim dolaskom društvenih mreža i usluga za strimovanje video sadržaja, videli smo sve više i više jedinstvenih indie naslova koji vrlo brzo stiču popularnost. Jedna od najnovijih uspešnih priča je platformer Only Up. Nažalost, u ovom slučaju, njegov nagli uspon do slave imao je negativne efekte na jedinog developera igre – što je dovelo do toga da je igru uklonio sa Steama.

U ažuriranju objavljenom na Steam stranici igre, developer (indiesolodev), objavio je da je potpuno uklonio Only Up sa Steama, rekavši:

“Ja sam solo developer i ova igra je moje prvo iskustvo u Gamedevu, igra koju sam napravio iz kreativnosti, da testiram sebe, i gde sam napravio puno grešaka. Igra me je sve ove mesece držala pod velikim stresom. Sada želim da ostavim igru iza sebe. I da. igra uskoro neće biti dostupna u steam prodavnici, to sam ja sam odlučio.”

Nastavio je: “Ono što mi sada treba je mir uma i isceljenje. Planiram da napravim pauzu, i nastavim svoje obrazovanje u dizajnu igara i dalje sa novim iskustvom i znanjem da usmerim svoje energije na moju sledeću igru sa radnim naslovom ‘Kith’ – biće to novo iskustvo i novi koncept sa realizmom, potpuno drugačiji žanr i postavka, a naglasak je na sinematicima.”

Indiesolodev je zaključio rekavši: “Ovog puta se nadam da će projekat biti kreiran od strane malog tima. Ovo je izazovan projekat na kojem želim da značajno poboljšam svoje veštine u dizajnu igara. Hvala vam na razumevanju.”

Ovo nije prvi put da developer povlači svoju igru zbog njene popularnosti, sa možda najanalogijom poređenju sa mobilnom igrom Flappy Bird iz 2013. godine.

Razvoj igara je težak čak i u najboljim vremenima, pa je dobro videti da indiesolodev prepoznaje važnost svog mentalnog zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top