PLAY! ; PLAY! Zine

Samo u januaru banovano više od milion PUBG varalica

Ogromnu popularnost PUBG fenomena prati i jedna jako negativna stvar, a to su varalice kojih je iz dana u dan sve više, i sve više narušavaju iskustvo ostalih poštenih igrača i uništavaju samu igru.

Na svu sreću, tu je program protiv varanja, nazvan BattlEye, koji je samo proteklog meseca iz PUBG-a banovao 1,044,000 čitera. Kada na ovo dodamo i milion i po varalica sa kraja godine, dolazimo do cifre nešto veće od 2,5 miliona, što uopšte nije malo, a najveći deo čine čiteri iz Kine.

“Nažalost, stvari i dalje nastavljaju da eskaliraju” stoji u tvitu, što znači da i pored naporne borbe sa hakerima, njihov broj iz dana u dan povećava, a i samo banovanje nije toliko strašno pošto se takvi igrači mogu lako vratiti.

Developeri će dodati i nove bezbedonosne mere u BattlEye, jedna od njih je blokiranje programa ReShade, pošto se mnogi njime služe kako bi manipulisali igrom i izradili ćitove.

Ali anti-cheat softver nije jedina mera borbe protiv čitera, pošto je nedavno Tencent, koji radi na kineskoj verziji igre, pomogao kineskoj policiji da uhapsi 120 osoba odgovornih za izradu čitova.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!