PLAY! ; PLAY! Zine

Glavni pisac KotOR-a i Mass Effect više na radi u BioWareu

Dru Karpišan, jedan od najiskusnijih pisaca u BioWare, koji je bio krovno odgovaran za priču i svet u Knight of the Old Republic i Mass Effect, po drugi put je napustio BioWare prošle nedelje.

Kako je napisao u svom detaljnom blogu, ne postoji nikakva zla krv niti problem u njegovom odnosu sa BioWareom, već je prosto osetio da je vreme da krene dalje. Kako kaže, postoji puno projekata sa strane na kojima želi da radi i da posveti više vremena, a to mu do sada nije bilo moguće zbog obaveza u matičnom sutdiju, ali i ponekad sukoba interesa u odnosu na ono što radi u BioWareu i za EA.

Trenutno radi na još nenajavljenoj noveli i graičkoj noveli (stripu),  a osim toga, pridružio se i FoxNetGamesu (odnosno ćerki studiu Fogbank Entertainment), koji je odnedavno počeo da radi na nekoliko velikih gejming projekata, među kojima je i nova Alien igra, tako da se već radujemo na pomisao da nam ovaj iskusni pisac piše scenario za novu Alien igru.

Što se tiče BioWare fanova, ovo verovatno predstavlja još jedno razočarenje i korak dalje od udaljavanja onog BioWare koji su svi voleli, i sa razlogom raste bojazan kada je u pitanju Anthem, ali je dobar deo pisanja za Anthem do sada već verovatno završen, tako da je moguće da je Dru otišao iz firme kada je završio sa tim poslom.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!