PLAY! ; PLAY! Zine

Na igrama za Playstation 5 se izgleda već uveliko radi

Izgleda da će peta generacija Playstation konzola stići znatno ranije nego što se očekivalo, pošto su, prema glasinama, dev alati za razvoj igara početkom godine poslati razvojnim studijima.

Dev alati predstavljaju robustni hardver i softver koji je po snazi, mogućnostima i performansama veoma sličan planiranoj konzoli, tako da developeri koji rade na igrama imaju u vidu mogućnosti konzole dok razvijaju/portuju igru. Još je navedeno da su alati poslati manjim(third-party) developerima, na osnovu čega možemo zaključiti da studiji bliski Soniju (Naughty Dog) i drugi veliki izdavači još od ranije rade na igrama za PS5.

Obzirom na to da se radi o dev alatima, otkrivanje petice možemo očekivati tek najranije naredne godine, a dolazak svakako ne pre 2020.

Informacija dolazi ni manje ni više od novinara Markusa Selarsa, koji je već poznat i cenjen po iznošenju raznih informacija koje su u velikom broju slučajeva tačne, kao što je nedavno pogodio da će Nintendo Direct početi 8. marta. On je takođe prvi izneo u javnost da će ovogodišnji CoD biti Black Ops 4, a to nam potvrđuju i drugi izvori. Ali, pošto je reč o glasinama, ovu informaciju ipak moramo uzeti sa rezervom.

Da li ste vi spremni za Playstation 5?

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!