PLAY! ; PLAY! Zine

Apple odbio Steam Link aplikaciju za iOS

Valve je nedavno najavio da će Steam korisnicima omogućiti da igraju video igre iz svojih biblioteka na mobilnim uređajima, što se sada i desilo na Androidu, ali je od Applea stigao hladan tuš.

Kompanija Apple, proizvođač uređaja koji koriste iOS, je prosto odbila dolazak Steam Link aplikacije na Apple Store sa objašnjenjem da je u pitanju “konflikt u biznisu”.

Još čudnije je to što je Apple prvo prihvatio aplikaciju, pa je nakon par dana stigla drugačija odluka od kompanije u kojoj stoji da moraju odbiti Steam Link zato što dovodi do “konfilkta u biznisu”.

Apple nije otkrio pravi razlog odbijanja Steamove aplikacije, ali su šanse da se radi o tome što donekle dolazi do ugrožavanja prodaje aplikacija i igara na samoj Apple prodavnici.

Valve je bio objavio da Steam Link stiže na obe mobilne platforme pre nego što je stigla naknadna odluka o odbijanju, pa su mnogi fanovi razočarani i besni, pogotovu iz razloga što već naručili neku vrstu kontrolera(potrebnog za igranje igara na telefonu) koji im inače ne pravi potrebu.

Šire objašnjenje možete pročitati u tvitu ispod.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!