PC

Rumunski haker osuđen na godinu dana zatvora i 30,000€ zbog DDoS napada

Blizzard se uopšte ne šali kada su u pitanju hakeri bilo koje vrste, a pogotovu oni koji vrše napade na servere njihovih igara.

Upravo zbog lansiranja serije DDoS napada na WoW servere je jedan državljanih Rumunije osuđen na izdržavanje kazne u zatvoru u SAD u trajanju od godinu dana i 30,000€, kao kompenzaciju kompaniji za troškove nastale kao rezultat štete.

Ovaj haker je DDoS napade izveo na evropskim World of Warcraft serverima u periodu između februara i septembra 2010. godine zbog navodnih svađa sa drugim igračima. Kako iznosi američko pravosuđe, haker je optužen nakon što je FBI završio istragu 2011. godine, a tokom prošle je izručen u SAD.

On je na suđenju priznao namero nanošenje štete zaštićenom računarskom sistemu. Kao glavni razlog za izdržavanje kazne od strane Blizzarda se navodi to što su DDoS napadi izazvali “pucanje” servera i time je igračima koji plaćaju bilo onemogućeno da pristupe igri.

Zvaničnu objavu možete pročitati ovde.

Da li je ova kazna suviše surova ili potpuno zaslužena, recite nam šta mislite?

Najnovije vesti

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Pere Velimirovića 32
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top
%d bloggers like this: