PLAY! ; PLAY! Zine

Bethesda tužila Warner Bros zbog kopiranja Fallout Shelter u novoj Westworld igri

Verovatno je dosta vas čulo za trenutno jako popularnu seriju Westworld, koja je sada u drugoj sezoni prikazivanja.

Nedavno je izašla i mobilna igra zasnovana na seriji, istoimenog naziva Westworld, a danas pišemo o njoj zato što je Bethesda rešila da tuži izdavača igre, poznatu produkcijsku kuću Warner Bros, zato što je, po navodima Bethesde, “besramno ukrala” kod i  gejmplej njihove mobilne igre Fallout Shelter, koja je izašla 2015. godine.

Kako kaže Bethesda, praktično su samo preko kostura igre stavili kozmetičke izmene kako bi igra dobila vestern šmek Westworlda. Da u ovome ima osnove govori i činjenica da je na igri radio studio Behaviour Interactive, koji je sa Bethesdom zajednički radio Fallout Shelter, tako da je praktično sasvim moguće da su kod koji su koristili za Fallout Shelter, sada samo preneli na ovu igru, koja je u osnovi jako jako slična kao i Fallout Shelter.

Kao krunski dokaz da koriste isti kod, Bethesda je ukazala na jedan identični bag koji se pojavljivao i u ranijim verzijama Fallout Shelter, kao što se sada pojavljuje i u Westworldu.

Ukoliko vas interesuje cela tužba, možete je pročitati na ovom linku, a ispod vidite trejler cele igre, pa sami procenite da li je i koliko slična kao i Fallout Shelter.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!