PLAY! ; PLAY! Zine

Bethesdin Tod Hauard i dalje veruje da je VR budućnost

Ovih dana se u Barseloni održao događaj pod imenom Gamelab, gde je jedan od najvećih gostiju svakako bio zaštitno lice studija Bethesda, njen izvršni producent Tod Haurad.

Tod je tamo vodio nekoliko razgovora i imao je svašta toga zanimljivog da kaže, a jedna od tema koje se dotakao jeste i gejming u virtuelnoj realnosti, odnosno VR. Iako je VR malo posustao nakon početnog hajpa 2016. godine, ova tehnologija je i dalje jedan od glavnih tehnoloških fokusa u razvoju modernih načina igranja.

Bethesda je snažno prigrabila VR gejming i gotovo svi njeni ključni veliki naslovi su dobili svoje VR verzije (Skyrim, Fallout 4, DOOM), i Tod je u Barseloni rekao da ne misli da je ideja VR gejminga propala, već da je samo u fazi kada se za nju traži pravi put i da će Bethesda svakako nastaviti da prati razvoj VR-a i da ga podržava kroz svoje igre.

Upitan šta misli o AR (augmentovana relnost, igre poput Pokemon GO), Tod je rekao da je ipak više “VR čovek, nego AR čovek”. Na konkretno pitanje kada će VR da postigne masovni bum u popularnosti, Tod je odgovorio da će to biti u trećoj generaciji, i da smo sada tek na samom početku druge generacije, koja još nije sasvim ni počela da ulazi u komercijalnu fazu, već je i dalje na prototipima. Što znači da bi treća generacija mogla da se pojavi negde u vreme kada i Elder Scrolls VI, oko 2022-23. godine.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!