PLAY! ; PLAY! Zine

Igrač hakovao Splatoon 2 tabelu da bi naterao Nintendo da uradi nešto protiv hakera

Uraditi nešto loše zarad većeg dobra je uvek bila kontroverzna tema u društvu, koja se često provlačila i kao lajt motiv u mnogim sverama umetnosti.

Ali danas nismo tu da pričamo o književnosti, već o onome što je izvesni fan popularne Nintedo igre Splatoon 2 uradio kako bi ostavio poruku i naterao Nintendo da uradi nešto po pitanju ogromnog broja varialica u ovoj igri.

On je hakovao leaderboard i napravio tako  da sva četiri prva mesta na tabeli zauzimaju njegovi nalozi koji ispisuju jasnu poruku – Please Add Anti Cheat, odnosno “Molim vas, dodajte nešto protiv varanja”, jer je već duže vreme među igračima velika frustracija zbog ogromnog broja varalica i izostanka bilo kakve ozbiljne reakcije i prevencije Nintenda po ovom pitanju.

Ovaj korisnik se i javio na Redditu i rekao da je ovo jednostavno poslednja mera kojoj je morao da pribegne jer ne vidi drugo rešenje da skrene pažnju javnosti i Nintenda na ovaj problem. Kaže da voli jako igru i da je jako zabavno iskustvo i da upravo zbog toga i ne voli da vidi da igra propada zbog varalica i da Nintendo mora hitno da uradi nešto po tom pitanju. Njegovu celu poruku možete pročitati na ovom linku.

Videćemo da li će Nintendo u međuvremenu da ovu  poruku shvati ozbiljno i konačno konkretnije krene u borbu protiv varalica, ali se nadamo da će to biti uskoro, jer kako čujemo od igrača, igra uopšte nema nikakve mere protiv varlica, što je potpuno nedopustivo u današnje vreme.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!