PLAY! ; PLAY! Zine

System Shock dobio prvi mod 24 godina od izlaska igre, koji nam donosi potpuno novu priču!

Legendarni klasik horor System Shock je obeležio jednu gejming eru 90-ih i praktično stvorio žanr imerzivnih, narativnih horor/SF igara koje svi danas volimo.

Međutim, igra i gotovo 24 godine od izlaska nikada nije dobila ni jedan mod, što je zaista čudno, ali razlog je prost – kod igre nikada nije bio dostupan moderima, što sada više nije slučaj jer je Night Dive Studios, koji trenutno radi na rimejku ove igre, rešio da sa fanovima podeli sav originalni materijal, što je omogućilo moderima da se bace na posao.

I sada nam stiže prvi plod tog posla, originalna kampanja pod imenom System Shock: ReWired. U pitanju je priča koja se nadovezuje na priču iz igre i donosi nam potpuno novu lokaciju, brod UNN Bismarck, ali u prepoznatljivom duhu i atmosferi, a tu je naravno i lutanje u sajberprostoru, koje je bilo jedan od pečata System Shocka.

Mod je napravio fan Džoj Lensing, koji kaže da mu je trebalo oko 4 meseca da odradi ceo posao, i da je, što je više radio na njemu, to je više shvatao koliko zapravo ima mogućnosti i opcija da se sve to iskoristi na kreativan način, i da je uveren da ćemo videti još kvalitetnih kampanja napravljenih od strane fanova.

Mod možete preuzeti na ovom linku, potrebno je da imate System Shock: Enhanced Edition da biste mogli da ga instalirate.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!